Covid-19 krīzes laikā Latvijā darbību pārtraukuši ap 10% ēdinātāju, piektdien Latvijas Radio intervijā sacīja Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.
Pēc viņa teiktā, nozares uzņēmumu nākotnei ļoti izšķirošs būs šīs rudens un šī ziema, ko nozarē sagaida ar lielām bažām.
Vienlaikus viņš atzina, ka šā gada vasaras sezona bija samērā laba ēdinātājiem, kuri apkalpo vietējos iedzīvotājus, kamēr restorāniem, kas pamatā orientējas uz ārvalstu klientu apkalpošanu, klājās krietni sliktāk nekā 2020. gada vasarā, jo ieceļošana Latvijā bija apgrūtināta, tostarp šogad nebija tā saucamā Baltijas burbuļa.
“Ļoti negribētos nonākt pagājušā gada situācijā, kad praktiski dienas laikā viss tiek aizslēgts un tad pusgadu stāv ciet,” piebilda Jenzis.
Tāpat Restorānu biedrības prezidents atzīmēja, ka Latvijā ir salīdzinoši sarežģīta testēšanas sistēma, lai varētu apmeklēt publiskas vietas, un šīs testēšanas iespējas un testu pieejamība būtu jāpaplašina. Viņš pauda, ka Latvijā pandēmijas dēļ ieviestie ierobežojumie esot lielāki nekā kaimiņvalstīs un pārāk ilgi.
1,375 skatījumi